Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Postepeno razvedravanje u većini predjela u Republici Srpskoj i prestanak padavina očekuje se od sutra uveče, prognoza je Republičkog hidrometeorlološkog zavoda.

Ujutra će kiša padati pretežno u centralnoj i istočnoj regiji, tokom dana biće promjenljivo oblačno uz sunčane periode i nestabilno vrijeme zbog čega će u pojedinim predjelima doći do razvoja lokalno izolovanih oblačnosti koje donose kišu, ponegdje i pljuskove sa grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha biće od šest do 11, u višim predjelima od tri stepena, a maksimalna od 11 do 17, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 20. aprila, biće još malo toplije uz sunčane periode i promjenljivu oblačnost, a tokom popodneva i dalje nestabilno, uz povremene pljuskove sa grmljavinom, uglavnom na zapadu i jugoistoku.

Minimalna temperatura vazduha biće od četiri do 10, u višim predjelima od jedan stepen, a maksimalna od 13 do 19, u višim predjelima oko devet stepeni Celzijusovih.

U petak, 21. aprila, biće toplije uz sunčane periode i promjenljivu oblačnost, a tokom popodneva razvoj oblačnosti samo ponegdje na zapadu i istoku donosi kratkotajnu kišu i pljuskove.

Minimalna temperatura vazduha biće od četiri do 10, u višim predjelima od jedan stepen, a maksimalna od 16 do 21, u višim predjelima od 12 stepeni Celzijusovih.

 

Izvor: Srna

Podijeli objavu