Poslanici NPS donirali vrijednu opremu službi hitne pomoći u Dubici

Poslanici Narodne partije Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac, Dragan Brdar i Bobana Ćibić donirali su danas Hitnoj službi Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici savremeni defibrilator, vrijedan 8.000 KM.

Ovu vrijednu i potrebnu donaciju danas je preuzela šef Hitne Službe Doma zdravlja Brana Kos, koja se u ime ustanove i pacijenata narodnim poslanicima iz Kozarske Dubice zahvalila na donaciji.

IMG 154ee974fb83b86c257b508bddc906b9 V

“Ovaj aparat nam je jako bitan jer je to automatski defibrilator, takozvani pametni defibrilator, koji posebno nama medicinarima koristi kod pratnje pacijenata i radu na terenu. Prezadovoljna sam i vrlo zahvalna na ovoj donaciji jer ovo nije prvi put da sarađujemo sa Banjom “Mlječanica” od koje smo već dobili uniforme prvi put od kada Dom zdravlja postoji”, rekla je doktorica Brana Kos.

“Sada sam vrlo zadovoljna jer sve što činimo činimo za naše stanovništvo i borim se maksimalno. Nadam se da će naša saradnja sa Specijalom bolnicom “Mlječanica” i našim narodnim poslanicima i u buduće biti uspješna”, rekla je novinarima doktorica Kos.
Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je da je prirodno da sarađuju dvije zdravstvene ustanove iz Kozarske Dubice – Dom zdravlja i Specijana bolnica za fizikalnu medicine i rehabilitaciju “Mlječanica”, koja je već pomogla opremanje timova Hitne pomoći.

Banjac je naveo da je sreman da ta saradnja bude na najvećem mogućem nivou i najavio da ima namjeru da pomogne unutrašnje renoviranje prostorija Službe hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja.

“Nadam se da ćemo u narednih sedam do deset dana, sa direktorom Doma zdravlja početi razgovore o našoj namjeri da pomognemo ili izvršimo renoviranje unutrašnjeg prostora prostorija Hitne pomoći, nabavku oprema i savremenih medicinskih kreveta jer želimo da budemo tu uvijek kada je potrebno i razumijemo potrebe stanovništva i problem u kojima se nalaze domovi zdravlja”, rekao je Banjac novinarima.

Banjac je zahvalio kolegama narodnim poslanicima Draganu Brdaru i Bobani Ćibić, koji su uspjeli da svojim entuzijazmom i radom obezbjede današnju donaciju.
Narodni poslanik Dragan Brdar podsjetio je da radi u zdravstvu više od deset godina i naglasio da je obaveza svih narodnih poslanika da budu u funkciji naroda koji ih je na izborima birao.

“Ovdje smo u Službi Hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici prepoznali šta trebamo urgentno da nabavimo i djelovali smo u tom pravcu. Naša donacija i današnja posjeta posljedica je isključivo dobre saradnje sa šefom službe Hitne medicinske pomoći, doktoricom Branom Kos”, rekao je Brdar .

Prema infomacijama iz Službe hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici, u ovoj službi je nakon današnje donacije narodnih poslanika, kompletirana medicinska oprema potrebna savremenoj hitnoj službi, koja raspolaže sa dva pacijent monitora, dva automatska defibrilatora, ultrazvučnim aparatom i dva EKG-a, te stacionarnim defibrilator u prijemnoj ambulanti.

IMG 8cf9d4926d597485de2d9ac62ebe29cf V

IMG 2e699ec0d054ae418ab9408302ddcbe7 V

Podijeli objavu