Predsjednik Srpske se kao specijalni gost sutra obraća na bezbjednosnom forumu

Predsjedik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će se sutra kao specijalni gost obratiti na bezbjednosnom forumu u Rusiji.

“To mi je čast. Obratiću se odmah nakon zvaničnog otvaranja, kao prvi od stranaca na tom forumu i iznijeti svoje viđenje globalne situacije. Za to sam se veoma dobro pripremio uz podršku i saradnju sa mojim važnim prijateljem profesorom Budimirom”, rekao je Dodik za ATV.

On je naveo da to u Rusiji hoće da čuju, a da se u Americi, Francuskoj tome smiju, ali je ukazao na činjenicu da francuski predsjednik Manuel Makron ne može da skloni ljude sa ulica, a upravljao bi Republikom Srpskom gdje nema nasilja.

Dodik je istakao da Amerika ostaje dominantna vojna sila, ali da više nije centar političke i finansijske moći, već da se to seli na neke druge destinacije.

“Želim da ostavim iza sebe generaciju ljudi koji će osvojiti te destinacije”, rekao je Dodik i dodao da je danas imao sastanke sa bankarima i drugim ljudima koji ne uslovljavaju već uvažavaju.

On je napomenuo da će Ruska Federacija uvijek biti u poziciji da Srpskoj isporuči dovoljne količine gasa i u budućnosti kada bude izgrađen novi gasovod.

“To je veoma važno za našu energetsku budućnost”, ocijenio je Dodik i naglasio da su Rusija i Putin njegov važan saveznik.

On je napomenuo i da Putin izražava želju da pomogne završetak projekta izgradnje srpsko-ruskog duhovnog centra u Banjaluci.

Dodik je rekao da on nije taj koji će voditi američke ratove protiv Ruske Federacije, te da će Srpska ostati u politici da se ne uvode sanckije.

“Visoko cijenim predsjednika Putina, bez obzira što neki kažu da je to nešto drugo”, rekao je Dodik.

Foto: SRNA

Podijeli objavu