Prijetio Branislavu Borenoviću: Potvrđena optužnica protiv Zmaja od Šipova

Osnovni sud u Mrkonjić Gradu potvrdio je optužnicu protiv Ilije Grahovca, poznatijeg kao Zmaja od Šipova, koja ga tereti da je prijetnjama smrću ugrozio bezbjednost predsjednika PDP-a Branislava Borenovića.

Krivično djelo snimljeno je i objavljeno prošle godine na društvenim mrežama, nakon opštih izbora u BiH.

U video snimku koji traje oko četiri i po minute, vidi se Grahovac kako sjedi u jednoj lokalnoj kafani u Šipovu i sa nekolicinom mještana gleda prenos na televiziji sa jednog od protesta opozicije u Banjaluci.

Na videu se čuje kako neko od prisutnih u kafani pita Grahovca zašto nije otišao u Banjaluku na proteste da kaže “narodu istinu“.

U nastavku Grahovac psuje majku i djecu Borenoviću, navodeći da ga treba ubiti jer je „gori od Izetbegovića“. Osim što Borenoviću ne izgovara pravilno prezime pa sve vrijeme izgovara Burenoviću, Grahovac ga naziva stranim plaćenikom, a okomio se i na Trivićevu za koju je rekao da je gora od Bisere Turković i da je treba ubiti.

– Mi imamo Dodika Milorada, iskrenog patriotu i Srbina. Borenoviću gledam te u Taxi baru. J…em ti mater – rekao je, između ostalog, Grahovac, dok osoba koja ga snima „potpiruje vatru“ i govori mu zašto nije otišao u Banjaluku.

Na video snimku se čuje kako Grahovac govori: „snimaj i šalji u vjetar“, vjerovatno misleći da se snimak postavi na društvene mreže.

Ukoliko se dokaže krivica, optuženom prijeti kazna do dvije godine zatvora.

B.L./Insajder.ba

Podijeli objavu