Procesuirati one koji šire paniku i laži

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon nove tragedije u kojoj je kod Mladenovca ubijeno osam ljudi, da je najvažnije spriječiti širenje panike i laži.

“Naše službe ne mogu da stignu da pohapse sve. Zahvaljujem svim jedinicama MUP-a koje su noćas bile u akciji /na području Mladenovca i Smedereva/ i taksisti koji je kao častan građanin prijavio gde se ubica iz nalazi. Drugi su znali, ali nisu javili i zato će odgovarati”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da su srpske službe nakon tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu morale da pregledaju 45.000 profila lica koja su izrazila da im se “dopada ubica”.

On je naglasio da država ima snage da pobijedi zlo i da sačuva zemlju koja je stradala od zločinačke ruke, navodeći da je u toku proteklog dana i noći u zemlji bilo 25 intervencija zbog neodgovornog i groznog ponašanja pojedinaca koji su imitirali monstruma – ubicu iz škole na Vračaru.

Vučić je rekao da su rano jutros angažovane brojne policijske snage zbog lažne dojave da se beogradskim ulicama šeta naoružan čovjek i ponovio da će svi oni koji se se budu bavili takvim provokacijama biti kažnjeni.

On je dodao da su mediji, koji imaju svoje kanale u MUP-u, plasirali dezinformacije i pozvao ih da se drže zvaničnih informacija.

“Prekinite sa lažima, bolje da nešto ne objaviš nego da objavljuješ neproverene vesti. 500 neproverenih vesti sam noćas imao. Neće vesti pobeći nikad, a ti monstrumi neće izaći nikad, ni ovaj stariji, ni onaj mali monstrum”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je ubica iz Mladenovca na sebi imao majicu koja glorifikuje Hitlera, te poručio da ta priča u Srbiji neće proći.

Upitan da li se zna motiv ubistva u Mladenovcu, Vučić je rekao da je ubica sve vrijeme prilikom hapšenja ponavljao riječ “omalovažavanje”.

Vučić je naveo da je premijeru Srbije Ani Brnabić predložio da Srbija vrati smrtnu kaznu.

On je naglasio da će u narednih 15 dana biti značajno veće policijsko prisustvo u gradovima, poslije čega će se Srbija, kako je rekao vratiti normalnom životu.

Vučić je najavio da će nadležni ministri u toku dana izvještavati javnost o stanju povrijeđenih u Mladenovcu i na beogradskom Vračaru.

Kod Mladenovca je noćas u pucnjavi ubijeno osam ljudi, a 14 je ranjeno. Poslije višečasovne opsežne potrage uhapšen je osumnjičeni U.B. /21/.

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u srijedu, 3. maja, ubijeno je osmoro đaka i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnica su ranjeni. Policija je uhapsila učenika te škole K.K. koji je počinio ovaj zločin.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu