Produžen pritvor osumnjičenom za masovno ubistvo u okolini Mladenovca

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor U.B. (21) iz Dubone, koji se sumnjiči da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio osam i ranio 12 ljudi, potvrđeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticao na svjedoke, da ne ponovi krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

U.B. je na saslušanju u tužilaštvu početkom maja priznao izvršenje tog krivičnog djela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mesta.

Sumnja se da je U.B. izvršio krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica.

U.B. je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam lica, a 12 lica povrijedio.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta osumnjičeni prijetio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gdje je osumnjičeni i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Podijeli objavu