Rajilić: Oslobađajuća presuda Drekoviću – ponovljeni zločin

Sud BiH je današnjom prvostepenom oslobađajućom presudom ratnom komandantu Četvrtog korpusa takozvane Armije BiH Ramizu Drekoviću još jednom nanio poniženje i udar srpskim žrtvama i njihovim porodicama, što je ponovljeni zločin, izjavila je Srni predsjednik Udruženja žena žrtva rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić.

– Јoš jednom se potvrdilo da je Sud BiH rak-rana, čista metastaza BiH. Ništa od njih ne možemo očekivati, nego oslobađajuće presude za Bošnjake, njihove oficire i čak obične vojnike. Kad su u pitanju Srbi, onda to ide prema ustaljenoj praksi – Srbi su krivi – naglasila je Rajilićeva.

Ocijenila je da Sud BiH ne treba da postoji i da će ta institucija do kraja dotući i uništiti BiH.

Nekadašnji komandant Četvrtog korpusa takozvane Armije BiH Ramiz Dreković, optužen za ratni zločin nad srpskim civilima na području Kalinovika 1995. godine, oslobođen je danas u Sudu BiH prvostepenom presudom.

Optužnica Tužilaštva BiH teretila je Dreković da je u proljeće 1995. godine izdao direktnu, strogo povjerljivu naredbu artiljerijskim jedinicama na širem području opštine Konjic da izvrše neselektivno granatiranje Kalinovika, naseljenog Srbima, u čemu je petnaestogodišnje djete ubijeno a teže i lakše ranjeno više djece i odraslih lica, te razoreno više objekata.

Podijeli objavu