Rajilić: Podrška planu o zaštiti imovine

Predsjednik Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izjavila je Srni da Udruženje podržava plan o postupcima djelovanja organa Republike Srpske i predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH o zaštiti imovine, ističući da je to crvena linija preko koje se ne smije preći.

– Ako nemamo svoju imovinu, teritoriju i vlast šta onda mi predstavljamo u BiH – upitala je Rajilićeva.

Ona smatra da srpski predstavnici treba da napuste zajedničke institucije BiH dok retorika i napadi na Republiku Srpsku ne prestanu.

Rajilićeva je rekla da zajedničke institucije BiH postoje na silu i da je sve što se tamo radi uglavnom na štetu Republike Srpske.

– Institucije vlasti Republike Srpske treba da iskoriste svaku priliku da se što više udalje, odmaknu i da izađu iz zajedničkih institucija BiH – navela je Rajilićeva.

Predstavnici parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske potpisali su juče u Banjaluci plan o postupcima djelovanja organa Republike Srpske i predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH o zaštiti imovine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je sa liderima političkih partija iz Srpske potpisao plan djelovanja o zaštiti imovine Srpske kojim se odražava poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava.

 

Izvor: Srna

Podijeli objavu