Roditelj u zagrebačkoj školi prijetio “beogradskim scenarijem”, zbog ukora

U jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi došlo je do incidenta,, roditelj jednog učenika prijetio nastavnici da će se ponoviti “beogradski scenarijo” jer je učenik dobio ukor.

Prijetnja se odnosila na prošlonedjeljni masakar u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, kada je učenik ubio osim svojih drugarica i druga iz klupe i pripadnika obezbjeđenja škole, a šest njih i jednu nastavnicu ranio.

Zbog ozbiljnih prijetnji “beogradskim scenarijem”, ali i pronalaskom zabranjenih stvari kod jednog učenika, juče je intervenisala policija. Mladiću je pretražen dom, a incident je prijavljen Ministarstvu.

– Ministarstvo nauke i obrazovanja zaprimilo je zahtjev Osnovne škole za pokretanjem psihološke krizne intervencije što je i realizovano. Direktorka Osnovne škole savetovana je o postupcima zaštite učenika i upućena je da prijavi jučerašnji događaj u skladu sa Protokolom o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima – poručili su iz Ministarstva.

Iz sindikata Preporod kazali su da se po pitanju sigurnosti u školama treba još puno toga napraviti, a najveći je problem što direktori često ne žele da se o tome govori. Beogradski slučaj podsjetio je na zabrinjavajuću statistiku koja ukazuje da su mentalni poremećaji djece i mladih skočili za gotovo 300 posto, a pokušaji samoubistva za 280 posto, prenosi RTL.

Podijeli objavu