Rusija: Više od 70 terorista likvidirano u Belgorodskoj oblasti

Dio grupe nacista protjeran je iz Belgorodske oblasti na teritoriju Ukrajine, likvidirano je više od 70 terorista, a uništena su četiri borbena vozila pješadije i pet vozila, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

“Kijevski režim je, pošto je pretrpio poraz u gradu Artjomovsku, nastavio da sprovodi terorističke akcije protiv civilnog stanovništva. Juče, nakon intenzivnog artiljerijskog granatiranja međunarodnog punkta Kozinka, kao i niza drugih civilnih objekata u Grajvoronski okrug Belgorodske oblasti, jedinica ukrajinske nacionalističke formacije izvršila je invaziju na teritoriju Rusije”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tokom antiterorističke operacije, avijacija, artiljerija i jedinice, koje su pokrivale državnu granicu Zapadnog vojnog okruga, blokirale i porazile naciste. Jedan dio grupe je protjeran na teritoriju Ukrajine, gdje su nastavili da pucaju na njih dok ih potpuno nisu eliminisali, naveli su u ministarstvu.

Podsjetimo, Moskva je saopštila da je ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa juče ušla na teritoriju Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti i da su vojska i snage bezbjednosti preduzimali sve mjere da je eliminišu.

U toj oblasti je uveden režim antiterorističke operacije, kojim se utvrđuju posebne mjere i privremena ograničenja.

 

Izvor: RT Balkan

Podijeli objavu