Sahranjena četiri osnovca ubijena u školi na Vračaru

Četiri učenika ubijena u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u srijedu, 3. maja, sahranjena su danas na beogradskim grobljima u prisustvu velikog broja građana.

Porodice, prijatelji, Beograd i Srbija danas su se oprostili od tri djevojčice i jednog dječaka.

Govoreći na ispraćaju dječaka, koji je bio izuzetno talentovan za muziku na gradskom groblju na Lešću, njegova nastavnica je rekla da je “blago nebesima koja će slušati njegovu muziku”, a školska drugarica da je bio voljen i da će njegovu muziku pamtiti.

Na sahrani djevojčici /13/ na Novom Groblju u Beogradu, koju su na vječni počinak ispratili uz pjesmu “Fotograf”, od nje se oprostila najbolja drugarica.

Na Bežanijskom groblju sahranjena je dvanaestogodišnja djevočica, a povodom njene smrti proglašen je Dan žalosti u Nikšiću odakle su porijeklom njeni roditelji.

Beograd se oprostio danas i od jedanaestogodišnje djevojčice, koja je bila najmlađa žrtva ove trageije u školi na Vračaru.

U Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u srijedu, 3. maja, učenik sedmog razreda te škole ubio je osmoro đaka i radnika obezbjeđenja, a ranio šestoro djece i nastavnicu.

 

Izvor: Srna/Foto: Tanjug

Podijeli objavu