Sirene za uzbunu i suzavac i jutros u Zvečanu: Jake snage KFORA oko opština u Zubinom Potoku i Leposaviću

U Leposaviću su razvukli bodljikavu žicu oko zgrade opštine *Američki ambasador na Kosovu pozvao albanske gradonačelnike na sastanak.

Pripadnici Kfora prisutni su u opštini Zubin Potok, blokirali su ulicu koja vodi do same opštinske zgrade, pa se do nje može samo pješke. Takođe je prisutan veliki broj pripadnika specijalane kosovske policije. Isto je i u Leposaviću, a u Zvečanu se oglasile sirene oko 7.15 časova

Više stotina Srba okupljeno je ispred opštinskih zgrada na sjeveru Kosova i traže povlačenje kosovske policije i novoizabranih gradonačelnika Albanaca, Srbi na lokalnim izborima nisu učestvovali i odbijaju da prihvate albanske predstavnike na vlasti u opštinama gdje Srbi čine više od 95 odsto stanovništva, javlja Kosovo-online.com. Pripadnici italijanskog dijela Kfora se nalaze na ulazu u Bošnjačku mahalu, gdje su se rasporedili od ranih jutarnjih sati. Prisutno je nekoliko džipova i kamiona sa više od 100 vojnika.

U zgradama opština u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku u toku su sastanci predstavnika KFOR-a i tzv. specijalne kosovske policije, nakon što su Srpska lista i okupljeni građani iznijeli svoje zahtjeve, javlja izveštač Tanjuga.

Građani i njihovi predstavnici čekaju ispred zgrada opština.

Zahtjevi Srpske liste i građana su da novi albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština i da se jedinice tzv. specijalne kosovske policije odmah povuku.

 

Izvor: Telegraf/Kosovo online

Podijeli objavu