Sjednica Savjeta ministara – trebalo bi da se raspravlja i o pomoći poplavljenim područjima

U Sarajevu je u toku sjedica Savjeta ministra na čijem je dnevnom redu informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće rezerve za prošlu godinu, a trebalo bi da se raspravlja i o pomoći područjima pogođenim poplavama.

Ministar za ljudska prava i izbjeglica u Savjetu ministara Sevlid Hurtić je naknadno delegirao da se na sjednici raspravlja o izdvajanju dva miliona KM za pomoć poplavljenim područjima.

Nakon sjednice, Hurtić bi trebalo da obrati novinarima.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju godišnjeg akcionog plana u prilog paketu za energetsku podršku za Balkan u korist BiH za ovu godinu.

Ministri bi trebalo da razmotre i nacrt odluke o ratifikaciji dodatka sporazumu između Savjeta ministara i Vlade Hrvatske o održavanju i rekonstrukciji drumskih mostova na granici, objavljeno je na zvaničnoj stranici Savjeta ministara.

Na sjednici bi trebalo da bude riječi i o prijedlogu odluke o isplati neraspoređenih grant sredstava po Sporazumu o investicionom grantu zaključenom između BiH i Evropske investicione banke za projekat Koridor “Pet ce” za izgradnju dionice auto-puta Svilaj-Odžak, kao i o informaciji o realizaciji Akcionog plana Savjeta ministara za realizaciju Komunikacione strategije za informisanje javnosti o procesu pristupanja BiH EU za 2022. godinu.

Planirano je razmatranje izvještaja o radu institucija BiH za prošlu godinu, te prijedlozi odgovora na 55 poslaničkih pitanja.

Podijeli objavu