Skandal Albanke na Evroviziji: Mi i Kosovo smo brat i sestra, a majka je “Velika Albanija” (VIDEO)

Albina i Familija Keljmendi, koji predstavljaju Albaniju na Evrosongu u Liverpoolu, obratili su se na konferenciji za novinare. U izjavi su spomenuli i “Veliku Albaniju”.

– Tvoja porodica ne predstavlja samo Albaniju nego i Kosovo. Kako tvoj grad na Kosovu proživljava ovaj trenutak s tobom? – glasilo je pitanje.

Familja, koja je rodom iz Peći, navela je da je sada vjerovatno ludnica u njenom rodnom gradu, a zatim je pomenula i “Veliku Albaniju”.

– Mi smo ista krv, iste nacionalnosti. Kosovo i Albanija su kao brat i sestra i imamo majku koja je “velika Albanija” i vjerujem da su veoma uzbuđeni. Već smo vidjeli svu ljubav i podršku koju su nam davali ovih dana. Ne znam šta se zaista dešava tamo, ali nadam se da ćemo ih sve vidjeti kada se vratimo tamo.

Odgovori počinju od 17. minute na videu ispod.

 

Podsjećanja radi, finale Evrovizije biće održano u subotu, a u finalu će se naći i predstavnik Srbije Luke Black sa pjesmom “Samo mi se spava”.

Kompletnu listu finaliste čine: Srbija, Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Norveška, Albanija, Kipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jermenija, Slovenija. Među finalistima su i zemlje koje su se direktno plasirale u finale, a to su Španija, Velika Britanija, Francuska, Italija i Njemačka, ali i prošlogodišnji pobjednik Ukrajina.

Izvor: B92

Podijeli objavu