Srpska ima značajne partnere u Rusiji

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ima značajne partnere iz Rusije i da će ekonomska pitanja biti jedna od tema sutrašnjeg sastanka sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

“Vidjećemo kako prevazilaziti sve ove blokade. Mi tamo imamo značajne partnere koji rade na području Republike Srpske i zapošljavaju oko 2.000 ljudi. To je za nas ogromno, mi moramo da se brinemo o tim ljudima. To što se ne sviđa nekome na Zapadu da se tamo uspješno obavljaju poslovi vezano za naftu i naftne derivate, šta da radimo”, rekao je Dodik za ATV.

On je naveo da je ozbiljan problem kako očuvati 2.000 zaposlenih u Srpskoj, kako očuvati firmu koja plati po 150-200 miliona poreza godišnje.

“To su sve stvari koje su važne za nas. Oni su najveći pojedinačni uplatilac poreza u Republici Srpskoj od stranih kompanija, nema nijedne veće. Šta sad treba, da zatvorim oči i da se dodvaram bilo kome drugom?”, upitao je Dodik.

On je dodao da može razgovarati i sa onima sa Zapada, ali da im je neugodno da razgovaraju sa njim. “Moram da kažem da je i meni postalo besmisleno neugodno, isto tako, da razgovaram na temama koje 20 godina pokušavaju da skrše i nikako da shvate da to ne može”, rekao je Dodik.

On je naveo da Srpsku u Rusiji doživljavaju kao partnera, kao one sa kojima vrijedi razgovarati.

“Oni sa nama razgovaraju, Rusi nas ne nagone ni na šta. Nikada ništa nisu tražili, nisu tražili ni da uvodimo ni da ne uvodimo sankcije – naša je odluka hoćemo li ili nećemo. Nije ovo ruska odluka”, rekao je Dodik.

Podijeli objavu