“Srpska open” : Počeo kvalifikacioni dio teniskog turnira

U Banjaluci su počeli prvi kvalifikacioni mečevi u okviru teniskog turnira “Srpska open” na kome će nastupiti i najbolji svjetski teniser Novak Đoković.

Na jednom od terena počeo je meč Artura Filsa i Frančeska Maestrelija, a na centralnom terenu očekuje se duel Nermana Fatića i Elijasa Imera.

Ostali parovi su Radu Albot – Aldin Šetkić, Dimitar Kuzmanov – Luka Nardi, Liam Broudi – Valentin Vašero, Dino Prizmić – Matija Beluči, Fabijan Marožan – Abdulah Šelbaj i Artur Kazo – Lukas Klajn.

Od ovih 16 tenisera četvorica će kroz kvalifikacije obezbijediti učešće u glavnom dijelu žrijeba ili u prvom kolu singla, zajedno sa još 28 igrača.

Ulaz za ljubitelje tenisa na terene teniskog kompleksa u Parku Mladen Stojanović danas je besplatan.

Za samo nekoliko mjeseci, uz podršku republičkih i gradskih institucija, izgrađen je kompleks koji će zadovoljiti sve kriterijume za održavanje turnira na visokom nivou.

U ovaj sportski događaj koji mnogi već proglašava jednim od najvećih u istoriji Srpske i Banjaluke uloženo je oko 45 miliona KM.

Učesnicima turnira biće omogućeni najbolji mogući uslovi za trening, takmičenje i odmor. Samo centralni teren ima kapacitet od čak 6.000 mjesta, a renovirani su i postojeći tereni u sklopu teniskog kompleksa u Parku Mladen Stojanović.

LJubitelji tenisa će do 23. aprila na “Srpska openu”, koji bi po nekim procjenama trebalo da prati 20 miliona ljudi širom svijeta, imati priliku da vide najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, kao i druge teniske zvijezde.

Osim Đokovića, u Banjaluci će igrati Andrej Rubljov, Stanislas Vavrinka, Borna Ćorić, Gael Monfis, Rišar Gaske, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nenad Zimonjić i drugi.

“Srpska open 2023” je ATP turnir iz serije 250, koji se nakon dvije uzastopne godine u Beogradu, ove godine održava u Banjaluci.

Nagradni fond turnira je rekordan i iznosi oko 560.000 evra, a pobjednik će dobiti oko 85.000 evra i 250 ATP bodova.

Izvor: SRNA/ Foto: srpskaopen.org

Podijeli objavu