Stav Srpske po pitanju NATO-a ne dovoditi u pitanje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da stav Srpske o pitanju NATO-a ne treba dovoditi u pitanje jer je taj vojni savez bombardovao srpski narod i poslije toga im se ne može vjerovati.

Dodik je istakao da Srbi više ne učestvuju ni u kakvom radu na ministarskim sastancima Savjeta NATO-a, niti radu njegove Komisije o bilo kom aspektu saradnje, koji je obilježen je zloupotrebom i spremnošću da se, prevashodno, zadovolje muslimanski učesnici i neke članice Alijanse.

Dodik je istakao da je NATO bacao bombe na Srbe, prvo u Republici Srpskoj, pa u Srbiji.

“Oni su na nas bacali bombe, ubijali našu djecu, a to su opravdali kao kolateralnu štetu. Ta operacija, u kojoj su izginula naša djeca, zvanično se zvala `Milosrdni anđeo`. Mi smo zbog toga, naravno, ogorčeni”, rekao je Dodik.

On je istakao da im Srbi ne mogu vjerovati nakon toga, ali da se, s druge strane, ne može ignorisati činjenica da je NATO geopolitički faktor i vojna sila.

Dodik je napomenuo da su mnoge stvari u BiH ostale iste nakon što je pokrenuta misija “Altea”.

“Čujemo da muslimani podstiču Misiju da preuzme kontrolu i kada vidimo šta snage NATO-a rade – počinjemo da mislimo da su Bošnjaci ti koji donose odluke”, rekao je Dodik.

Ako je to tačno, kaže Dodik, ne treba biti partner sa njima. “Ne treba uopšte da budemo tu i ne treba da im dozvolimo da nam određuju uslove i šalju svoje supervizore. Uvjeravam vas da većina vladajuće elite, kao i obični građani Republike Srpske, pozdravljaju tu odluku”, rekao je Dodik.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu