Stević: Stanovnici na sjeveru Kosmeta u strahu od svakodnevnih hapšenja

Nakon hapšenja Miluna Milenkovića u Sjevernoj Mitrovici, kojem je određeno 48-časovno zadržavanje, danas je u ovom gradu mirno, rekao je urednik TV Most Lazar Stević.

Stević je u Јutarnjem programu RTRS istakao da je Milenković prebačen za Prištinu i da će više informacija o njegovom zadržavanju u pritvoru u Prištini biti poznato u toku dana.

Kako kaže, Milenković se tereti za teška krivična djela, terorizam i organizovanje napada na mirovne snage.

– Milun je uhapšen u centru grada u berbernici gdje se nalazio sa djecom. Policija je upala sa šok bombama i sve vrijeme dok su ga vodili do vozila tukli su ga. Građani su pokušali da spriječe hapšenje, ali nisu uspjeli protiv dugih cijevi – ističe Stević.

Naglašava da su stanovnici na sjeveru Kosmeta u strahu od svakodnevnih hapšenja.

– Svi se boje da neće doživjeti sudbinu Milina Milenkovića. Aljbin Kurti je sve Srbe sa sjevera nazvao kruiminalnom grupom i bojim se da će ostvariti svoje obećanje da će pola Srba uhapsiti, a pola protjerati – rekao je Stević.

Stević je podsjetio da su SAD uvele neki vid sankcija režimu u Prištini, a i da Brisel to planira ukoliko se ne smiri situacija.

– Te sankcije nisu ništa posebno što bi pokolebalo namjere Aljbina Kurtija. On ne sluša više nikog, zacrtao je da Kosmet “oslobodi” od Srba – naglašava Stević.

Kako kaže, postoje spiskovi sa imenima ljudi koji mirno prostestuju i koji se stalno proširuju i jedino međunarodna zajednica može da riješi ovu situaciju.

– Srpski narod na Kosmetu je riješen da se njihovi zahtjevi ispune i da se se tek onda održe izbori. A vidjećemo i kakvi će biti rezultati današnjih razgovora predsjednika Srbije sa predstavnicima Kvinte – dodaje Stević.

On ističe da će se srpski narod i danas okupiti u Leposaviću, Zvečanu i drugim mjestima kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo hapšenjem Miluna Milenkovića.

Podijeli objavu