Suzdržanost Milašinovićeve PDP-ova osveta Srbiji?

Javnost u Republici Srpskoj već bruji o tome kako je kadar PDP-a i zamjenik ambasadora BiH u Strazburu Tanja Milašinović Martinović bila suzdržana prilikom glasanja u Savjetu Ervrope o ulasku samoproglašenog Kosova u ovu organizaciju. Da li je to osveta PDP-a Srbiji?

Sumnjati na osvetu možemo iz jednog razloga.

U PDP-u već uveliko vlada raskol i osipanje članstva. Bivša PDP-ova uzdanica, Jelena Trivić nedavno je osnovala sopstvenu stranku, te je većina članova, ponajviše iz Banjaluke mahom prešla.

Podsjećanja radi, Jelena Trivić dovođena je više puta u vezu sa Srbijom. U javnosti se dosta spekulisalo da Trivićeva ima punu podršku Srbije u ostvarivanju političkih ciljeva i osnivanju stranke. Možda je baš ta navodna prekorječna podrška između ostalog zasmetala PDP-u ili bar onom što je od njega ostalo, pa se cijela stvar, kao što smo već imali priliku kroz istoriju da gledamo, slomila na pitanju Kosova.

Iako je srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izdala jasne instrukcije koje su dostupne javnosti, da predstavnik BiH treba glasati protiv otpočinjanja procedure povodom zahtjeva za članstvo tzv. Republike Kosovo u Savjetu Evrope, PDP-ova Tanja Milašinović Martinović bila je suzdržana.

Da li je za njenu suzdržanost ipak bila važnija instrukcija PDP-a koji je na velikom gubitku članova i kome je Trivićeva okrenula leđa pošavši svojim putem, pa se na taj način možda „osvetila“ Srbiji, koja kako se spekuliše podržava njihovog bivšeg političkog saborca?

 

Insajder.ba

Podijeli objavu