SVI HOĆE DA SMRŠAJU, A ONI BI DA NABACE KILOGRAME! Evo kako da se za 7 dana ugojite zdravo – 10 SAVJETA ZLATA VRIJEDNA

I dok jedni muče muku sa viškom kilograma i rukovode se raznim dijetama, drugi ipak imaju problema kako da se ugoje. U svemu, pa i u ishrani i različitim metodama potreban je balans.

Kada se on izgubi dolazimo do ekstrema i tek tad vidimo da nam nešto smeta ili remeti normalno funkcionisanje života. Postoje različiti načini uz pomoć ishrane kako da nabacite koji kilogram više, ali važnije je da to bude zdravo. U suprotnom, u riziku ste od različitih bolesti, poput dijabetesa. Prvenstveno morate da povećate unos kalorija ako želite da se ugojite relativno brzo za nekih sedam dana.

Razmak između obroka tri do četiri sata je poželjan kao i da ih rasporedite na tri glavna i dvije užine. Birajte kalorične grickalice, kao što su orasi, puter od kikirikija, sir, suvo voće i avokado. Uživajte i u slatkim poslasticama, kao što su mafini, jogurt, voćne pite, crna čokolada, prenosi “Sanford Health”. Inače, nedovoljna težina se definiše kada je indeks telesne mase (BMI) ispod 18,5. Češće je kod žena kako prenosi “Healthline”

Redovno konzumiranja namirnica sa visokim sadržajem proteina uključuju meso, ribu, jaja, neke mliječne proizvode, mahunarke i orašaste plodove vam može pomoći u dobijanju kilograma. Proteinski suplementi kao što je protein surutke takođe mogu biti korisni.

Evo 10 savjeta za brzo dobijanje na težini:

  1.  Izbjegavajte da pijete vodu prije jela. Ovo može napuniti vaš stomak i otežati unos dovoljno kalorija.
  2.  Jedite češće. Ubacite dodatni obrok ili užinu kad god možete, na primjer prije spavanja.
  3. Pijte mlijeko. Konzumiranje punomasnog mlijeka može biti odličan način da nabacite više visokokvalitetnih proteina i kalorija.
  4.  Probajte šejkove za dobijanje težine. Ako imate problema sa dobijanjem na težini, razmislite o šejkovima za dobijanje težine. Oni su veoma bogati proteinima, ugljenim hidratima i kalorijama.
  5. Koristite veće porcije. Razmislite o korišćenju velikih tanjira ako pokušavate da unesete više kalorija.
  6.  Dodajte mlijeko u kafu. Ovo je jednostavan način da dodate više kalorija.
  7. Kvalitetan san. Pravilno spavanje je veoma važno za rast mišića – od 7 do 9 sati.
  8. Prvo jedite izvor proteina i masti. Ako imate mješavinu hrane na tanjiru, prvo jedite hranu bogatu kalorijama i proteinima. Posljednje jedite hranu bogatu vlaknima kao što je sirovo povrće.
  9. Redovno trenirajte. Tri do četiri puta nedjeljno po najmanje 30 minuta.
  10. Izbjegavajte pušenje, a ako pušite, razmislite o prestanku jer to obično dovodi do povećanja tjelesne težine.
Podijeli objavu