Tornado opustošio Arkanzas, ima mrtvih i povrijeđenih

Najmanje četiri osobe su poginule, a više od dvije desetine je povrijeđeno, od kojih su neki u kritičnom stanju, kada je razorni tornado pogodio Litl Rok i opustošio dio Arkanzasa.

Grad Vin u sjeveroistočnom Arkanzasu takođe je juče pogođen nevremenom, a zvaničnici su prijavili četvoro mrtvih, zajedno sa uništenim kućama i ljudima zarobljenim u ruševinama, prenosi “AP”.

Guvernerka Sara Hakabi Sanders aktivirala je 100 pripadnika Nacionalne garde Arkanzasa da pomognu lokalnim vlastima u saniranju štete širom države.

Snažan olujni sistem zahvatio je u petak jug i srednji zapad SAD, izazvavši više smrtonosnih tornada koji su uništili kuće i tržne centre u Arkanzasu i srušili krov pozorišta tokom hevi metal koncerta u Ilanoju i to samo nedjelju dana nakon što je više od dvadesetak smrtonosnih tornada protutnjalo kroz Misisipi i dijelove Alabame ubivši više desetina ljudi.

Brojni medijski izvještaji navode da ima povrijeđenih u nesreći koja je prouzrokovan tornadom, u pozorištu Apolo, tokom hevi metal koncerta u gradu Belvidereu koji se nalazi oko 113 kilometara sjeverozapadno od Čikaga.

U Ajovi je bilo više potvrđenih nesreća, a u Oklahomi je buknulo nekoliko požara niskog rastinja koje su prošireni vjetrom, pošto je olujni sistem pogodio veći dio države u kojoj živi oko 85 miliona ljudi.

Meteorolozi su saopštili da su vremenski uslovi u petak bili slični onima od prije nedjelju dana kada je razorni tornado usmrtio 21 osobu i oštetio oko 2.000 kuća u Misisipiju.

Meteorološka služba prognozira još jednu seriju intenzivnih oluja za sljedeći utorak u istoj oblasti kao prošle nedjelje, prenosi “b92”.

Izvor: SRNA/Foto: Pixnio

Podijeli objavu