Uhapšen ujak osumnjičenog za masovno ubistvo kod Mladenovca

Ujak osumnjičenog za masovno ubistvo kod Mladenovca uhapšen je zbog nedozvoljene proizvodnje, držanje, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Muškarac čiji su inicijali G.G. /49/ uhapšen je na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv osumnjičenog za masovno ubistvo U.B. i njegovog oca R.B. radi utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na porijeklo oružja kojim je okrivljeni U.B. izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

G.G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilašva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i biće priveden na saslušanje Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

U.B. koji je u noći između 4. i 5. maja ubio osam, a ranio 12 osoba u okolini Mladenovca osumnjičen je za krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašteno korištenje tuđeg vozila.

On je uhapšen 5. maja u selu Grošnica kod Kragujevca nakon bjekstva, istog dana uhapšen je njegov djed, a 10. maja otac.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu