Uhapšeni članovi njemačko – srpske bande, kriminalom “zgrnuli” milione

Nakon međunarodne istrage, vlasti njemačkog Baden Virtemberga uhapsili su četiri pripadnika njemačko – srpsko bande, koji su djelovali širom Evrope.

Riječ je o bandi koja je imala poslove u nekoliko evropskih zemalja, zbog čega je i pokrenuta međunarodna istraga. Uhapšeni su između 35 i 38 godina.

Njihov glavni izvor zarade bila su ukradeni automobile, koje bi, nakon što ih “prerade”, preprodavali. Samo po osnovu preprodaje auta, zaradili su 1,7 miliona evra. Pored četvorice uhapšenih, još najmanje 20 je pod istragom. Pored autombila, bavili su se i švercom droge.

Inače, i tužilaštvo iz Ravensburga je potvrdilo da bandu čine njemački i srpski državljani, a na “radaru” vlasti su se prvi put pojavili 2021. godine i policija od tada ih aktivno prati. Štaviše, tokom protekle godine, njih je pratilo više policajaca koji su bili na tajnom zadatku, pokušavajući da uđu u njihove redove. Inače, kako prenose njemački mediji, banda je aktivna od marta, 2019. godine.

Pored automobila, i droga je bila bitan izvor njihovih Prihoda. Tokom pretresa stanova, kod njih su pronađeni hašiš, kokain i marihuana i to u većim količinama. Samo kod jednog uhapšenog oduzete su desetine hiljada evra u gotovini. Pored njemačke policije, u istrazi su učestvovale i policije Srbije i Švedske, kao i Europol.

Izvor: Nezavisne.com

Podijeli objavu