Vaskršnji koncert u Srpcu okupio 200 mladih folkloraša

Vaskršnji koncert u Srpcu okupio je više od 200 mladih folkloraša na manifestaciji “Djeca su naše blago” koju je organizovao Ansambl narodnih igara “Lijevče”.

Na manifestaciji, koja je održana u Razboju Ljevčanskom, učestvovala su kulturno-umjetničko društva “Kozara” iz Gornjih Podgradaca, “Slavko Mandić” iz Laktaša-sekcija Blaško, “Đerdan” iz Kukulja, Pjevačka grupa “Sokolovi Potkozarja” iz Podgradaca, Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor i sve sekcije Ansambla narodnih igara “Lijevče”.

Predsjednik Ansambla “Lijevče” Јordan Kuvalja zahvalio je za podršku načelniku, Opštinskoj upravi i svima koji im pomažu radu.

– Ispunili smo cilj, a to je da mladi kroz ovakva druženja i okupljanja sačuvaju našu tradiciju i običaje iz prošlih vremena i prenose ih na buduća pokoljenja – istakao je Kuvalja.

Manifestaciji je prisustvovao načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević, koji je podržao rad ansambla i rekao da će se završetkom izgradnje društvenog doma stvoriti uslovi za njihov još bolji rad.

 

Izvor: SRNA

Podijeli objavu