Vidović Helezu: Ministre, da li je normalno da osuđivana osoba ima pristup tajnim podacima?

Ministar odbrane BiH Zukan Helez potvrdio je u razgovoru za Klix ba da je podnio zahtjev za provjere OSA kako bi ostvario pravo pristupa vrlo tajnim podacima.

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović upozorava da se Helezu to ne smije dozvoliti.

“Njemu se ne smije dati pristup tajnim podacima iz jednostavnog razlog jer je osuđivan. Ako osuđivano lice dobije pristup tajnim podacima onda zaista baš nikako ne razumijem u kakvoj to BiH živimo”, jasan je Vidović.

Helez je komentarišući predsjednika Dodika naglasio da njegove izjave : “U krajnjem slučaju mogu biti povodom za intervencije i međunarodnih snaga raspoređenih u BiH.”

“Velika je greška što misli da njegovi mentori mogu da nas zastraše, umjesto nesuvislih izjava kojima bi da skrene pažnju na sebe trebao bi početi činiti djela za dobrobit naroda”, dodao je Vidović na ovakav Helezov prijeteći stav.

“Zukan Helez je zatrovan mržnjom prema svemu što je srpsko pa mu se zato u svakoj aktivnosti priviđaju i Republila Srpska, i Milorad Dodik i Aleksandar Vučić i Srpska pravoslavna crkva. Konstanto nastavlja sa pokušajima da nas uplaši što mu očigledno ne ide za rukom i to ga veoma frustrira. Žao mi ga je”, zaključio je Vidovoć komentarišući sve agresivnije izlaze u javnost ministra Heleza.

Podijeli objavu