Višković: Nema više strpljenja za Ustavni sud BiH

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je na konferenciji za novinare da Ustavni sud donosi neustavne odluke, te da više strpljenja za takvo ponašanje nema.

Istakao je da Ustavni sud BiH donosi neustavne odluke.

-To je BiH. To je jedini nonsen koji se može dešavati u BiH. Oni su takvu odluku mogli donijeti tek u ponovljenom procesu, ali ne. Oni time pokazuju bahatost, silu i mišiće. Gospodo, ima strpljenja za sve, ali ne i za vaše odluke. Ne može se više dozvoliti ovakva poruka. Poruka BiH i Republici Srpskoj je da ne treba jedna polovina. Niste nam potrebni? U redu, hvala, niste ni vi nama, Ako je to poruka, imajte snage pa je saopštite. Zašto se krijete iza ambasada. Izađite i jasno i glasno saopštite, šta želite da bude budućnost ove zemlje. Ustavni sud jedne zemlje, štiti tu zemlju i njenu legalnost, to ovdje nije slučaj – naveo je Višković.

Podsjećamo, Ustavni sud BiH saopštio je juče da je izbrisao odredbu u Pravilu o odgađanju sjednice ako ne prisustvuju najmanje trojica sudija koje je izabrao Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i najmanje jedan sudija koga je izabrala Narodna skupština Republike Srpske.

Podijeli objavu