Vladika Јefrem služio liturgiju povodom Dana sjećanja na jasenovačke žrtve

Vladika banjalučki Јefrem služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici povodom Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.

Liturgiji, između ostalih prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić, kao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalića i delegat u Klubu Srba u Domu naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH Snježana Novaković Bursać.

Program obilježavanja biće nastavljen u 10.00 časova u Spomen-području Donja Gradina polaganjem vijenaca i cvijeća, a parastos i pomen jasenovačkim žrtvama, koji uključuje srpsku, jevrejsku i romsku molitvu, počeće u 10.30 časova.

Obilježavanju u Donjoj Gradini prisustvovaće predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksadar Vučić, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Republike Srpske, narodni poslanici i predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama.

Podijeli objavu