Vojska se razmiješta na pozicijama ka administrativnoj liniji

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da se Vojska Srbije razmiješta na pozicijama koje su ka administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom i da država neće dozvoliti novu “Oluju”.

Vučević je rekao da je na sjeveru Kosova i Metohije pokušaj zauzimanja svih opština Metohije od nelegitimnih i nelegalno izabranih takozvanih opštinskih rukovodstava, a pod patronatom takozvane kosovske policije, odnosno policije specijalnih jedinica Prištine.

On smatra da je na sve to blaga reakcija Euleksa, a dosta smušena reakcija Kfora.

“Vojska Srbije je u kontaktu sa Kforom i očekujemo da Kfor bude daleko više angažovan na terenu i garantuje bezbednost, slobodu i ljudska prava svim građanima koji žive na teritoriji pokrajine”, rekao je Vučević za RTS.

U ovakvim situacijama je, napominje, momenat da se Euleks i međunarodna zajednica, prije svega Kfor, pokažu u punom kapacitetu i da ne dozvole da se nastavlja progon Srba.

On je istakao da Srbija neće dozvoliti nikakvu novu “Oluju”. “Nećete pokupiti preostale Srbe i potrpati u traktore i poslati ka centralnoj Srbiji. Ako je to cilj, a po meni jeste, morate znati da će Srbija naći adekvatan odgovor”, istakao je Vučević.

Taj odgovore će, kaže, prije svega biti politički, a ne isključuje ni neki drugi odgovor koji će biti adekvatan opasnosti koja preti Srbiji i njenim građanima, vodeći računa da po gotovo svaku cijenu čuvaju mir”, poručio je Vučević.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu