Vučić: Beograd opredijeljen za bližu saradnju sa Vašingtonom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Garijem Pitersom da je Beograd opredijeljen za bližu saradnju sa Vašingtonom u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Senatori su izrazili saučešće povodom nedavnih tragičnih događaja u Srbiji i sa Vučićem razmijenili mišljenja o mjerama za kontrolu oružja koje srpske vlasti preduzimaju, saopštila je pres služba predsjednika Srbije.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Vučić je istakao da je sada prioritet formiranje Zajednice srpskih opština, dodajući da Beograd od početka pokazuje ozbiljnost i odgovornost u procesu dijaloga, uprkos stalnim provokacijama i brojnim jednostranim potezima Prištine, koji opstruišu nalaženje kompromisnog i održivog rješenja.

Vučić je ponovio da Srbija ostaje privržena dosljednoj politici čuvanja nacionalnih i državnih interesa, kao i poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

On je dodao da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i jačanje regionalne saradnje u svim oblastima, a posebno u oblasti ekonomije.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu