Vučić: Idem u Brisel, ali neću razgovarati sa Kurtijem

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će otputovati u Brisel gdje će razgovarati sa visokim komesarom EU za spoljnu politiku Žozepom Boreljom, ali da sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem neće, jer sa njim “nema šta da se razgovara”.

On je za RTS rekao da razgovor sa Kurtijem nema smisla.

– On drži pridike o Enveru Hodži, Ademu Demaćiju, Marksu, o unutrašnjo političkim stvarima u centralnoj Srbiji… Otići ću u Brisel da razgovaram za Boreljom sat, dva 10, sa Kurtijem nemam šta – rekao je Vučić.

Kada se radi o tome što je Priština dozvolila prelazak administrativnih prelaza za srpske prevoznike sa stranom robom, Vučić kaže da su stvari mnogo ozbiljnije.

– Kažete promijenio je odluku i dozvoljava ulazak robe iz inostranstva. Јer shvatate kakav je to bezobrazluk. To znači Srbi ne mogu da uvezu kiseonik ili hljeb, vodu, ništa što je proizvedeno u Srbiji, ali vi Srbi ste dobrodošli ako treba da zarađujete pare za naše strane kompanije. Mi smo izvršili pritisak za našu američku i njemačku robu koju Srbi prevoze. I strance nije sramota da se hvale takvom odlukom. Najmanje milion dnevno su gubici – rekao je Vučić.

Vučić jerekao je da su počela hapšenja južno od Ibra.

– Njihov jedini cilj je da protjeraju Srbe sa cijelog Kosova i Metohije. To je njihov jedini cilj – naveo je Vučić.

Rekao je da je oficir za vezu obišao uhapšene Srbe i da će u Brisel odnijeti izvještaj o njihovom zdravstvenom stanju.

Navodi da jedan od uhapšenih ima vidljive povrede, da je udaran prilikom hapšenja, da su ga maltretirali i “psovali srpsku majku”.

– Rekli su mu da će u zatvoru ležati bar deset godina i da mu se na teret stavlja upad u prostorije takozvane izborne komisije. Tukli su ga udarajući ga kundakom od puške dok je bio vezan – navodi Vučić.

Podijeli objavu