Vučić: Jedan od najtežih dana u istoriji Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, koje je počinio učenik te škole, da je ovo jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji Srbije.

Vučić je na konferenciji za novinare, koja je počela minutom ćutanja za ubijene, naveo da izražava saučešće roditeljima i članovima porodica ubijene djece i radnika obezbjeđenja.

“Srbija je u tuzi ujedinjenja, ta tuga je tolika da ne pamtimo veću. Moraju se sagledavatu uzroci i odgovornost svakogod nas i tražiti rješenja da se ovako nešto, ma koliko nepredvidivo i neočekivano, nikada više ne ponovi”, rekao je Vučić.

On je naveo da će dječak koji je počinio zločin biti smješten u posebnom dijelu Klinike za neuropsihijatriju.

Vučić je dodao da je dječakov otac, kao vlasnik oružja koje je očigledno nepropisno čuvao, uhapšen, a privedena je i majka.

U jutrošnjoj pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu ubijeno je osmoro djece i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i jedna nastavnica te škole su ranjeni. Policija je uhapsila 13-godišnjeg K.K. koji je počinio taj zločin.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu