Vučić: Nećete dobiti nezavisno Kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji jer će Srbija biti uvijek kriva šta god da uradi, ali da Kosovo neće dobiti nezavisnost.

On je podsjetio da su Srbi sa sjevera Kosmeta premijeru samoproglašenog Kosova Aljbinu Kurtiju dali rok do 1. juna da se prekine sa šikaniranjem i maltretiranjem građana srpske nacionalnosti, dodajući da je veoma zabrinut jer se nikada ne zna koja će nova provokacija iz Prištine da dođe.

“Ali, jedno znam, šta god Priština uradila i šta god im oni rekli tobož, uvek će na kraju Srbija da bude kriva, jer je Priština njihovo čedo koje su napravili”, istakao je Vučić.

On je naglasio da Srbija radi ono što može da bi sačuvala svoje ime i prezime, i svoju zemlju.

“A sve ostalo, plašim se da ćemo morati da budemo još čvršći i snažniji da bismo odbranili Srbiju. Danas kažem kao predsednik Republike – radite šta hoćete i spolja i ovde u zemlji, neću vam dozvoliti da Srbiju razorite i nećete dobiti nezavisno Kosovo, kao što se nadate, moraćete neke druge da postavite”, poručio je Vučić na velikom narodnom mitingu u Pančevu.

On je rekao da su tragedije koje su se prethodnih sedmica dogodile u Beogradu, odnosno Smederevu i Mladenovcu, duboko potresle zemlju i sve građane, ali da prema podacima bezbjednosnih službi i “sestrinskih službi sa istoka”, neki to pokušavaju da zloupotrebe i spremaju “obojene revolucije”.

“To su odvratni pokušaji da se zloupotrebi tuga. Kao predsednik Republike vam kažem – Srbija je sita vaših revolucija, dolazaka ljudi pod stranim uticajima i uništavanja svega što je srpsko, naših vitalnih nacionalnih interesa”, istakao je Vučić i dodao da je Kurti podržao proteste.

“Na čijoj strani je Aljbin Kurti? Koga on podržava – vlast ovde ili one koji će maltretirati građane na Gazeli? Da neće nas? Ne, nego one koji će maltretirati građane. Zar to nije jasno, ko je na pravoj strani?”, upitao je Vučić.

On je rekao da želi Srbiju koja će biti slobodarska i koju će građani da uređuju po svojoj mjeri, a ne neko sa strane.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu