Vučić: Neću razgovarati sa Kurtijem dok ne bude pušten svaki uhapšeni Srbin

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće razgovarati sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, dok ne bude pušten svaki uhapšeni Srbin, dok ne povuče specijalnu policiju i prestane sa hapšenjima.

– A onda ćemo da razgovaramo da se formira ZSO. Hoćete – nećete, završili smo. Evo izaberite nekog drugog ko će da vam da sve na tacni – ja vam ne dam. Nemojte da tražite datume, završite sa njim šta imate, jer ne pristajem na taktiku spržene zemlje i svršenih poteza – rekao je Vučić nakon sjednice Strateškog savjeta Srbije i Mađarske na Paliću.

On je rekao da zbog mađarske javnosti želi da kaže da nijedan Albanac nije upucan ili teško povrijeđen, samo Srbi, i da se vode slučajevi protiv Srba koji su povrijeđeni i ranjeni.

– Znate li da su nam na dan pred Božić upucali djecu, a policajac koji je to uradio je na slobodi – rekao je Vučić.

Rekao je i da je sa mađarskim predmijerom Viktorom Orbanom pričao sinoć o svemu što se zbiva oko Kosmeta.

– Išao sam na razgovore gotovo 11 godina. Svim razgovorima i pregovorima sam prisustvovao. Ne postoji čovjek u Evropi ili Srbiji koji je bio na svim razgovorima osim mene. I uvijek sam htio da razgovorima rješavamo probleme. U srpskom narodu kompromis nije lijepa riječ. Ali napredak zemlje je pokazao da smo u pravu, u tome što smo čuvali mir – naveo je Vučić.

Podijeli objavu