Vulić: Blinken se pretvara u protočni bojler dezinformacija

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamemtarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da bi američki državni sekretar Entoni Blinken, s obzirom na funkciju koju obavlja, trebao odgovorno da se bavi svojim poslom, a ne da se pretvara u protočni bojler dezinformacija koje plasiraju instalirani Bošnjaci u kancelariji Ambasade SAD u Sarajevu.

“Da su stvarne poruke institucija Republike Srpske došle do Blinkenovog politički ostrašćenog mozga nikada ne bi ovako pisao o lideru kojeg narod godinama bira na slobodnim i demokratskim izborima. Ne samo Blinkenu, već i mnogim američkim zvaničnicima koji se uporno miješaju u unutrašnje prilike u Srpskoj i BiH najviše smeta činjenica što je /predsjednik Republike Srpske/ Milorad Dodik lider sa karakterom koji ne može niko poljuljati, kupiti, poniziti, niti preplašiti. Dodik je lider koji ne podliježe uticaju bilo koga, pa ni američkih zvaničnika koji misle i žele samo loše Republici Srpskoj”, naglasila je Vulićeva za Srnu.

Ističući da Dodik jedino i samo odgovara građanima Republike Srpske, Vulićeva je rekla da Blinken ima karaktera i odgovornosti, došao bi u Republiku Srpsku i sagledao stvarnu stranu priče.

“Umjesto što piše komentare primjerenije bi bilo da uputi internu reviziju i službu za kontrolu diplomatskih aktivnosti u Ambasadu SAD u BiH, te provjere ko, šta, i kako radi, jer kada jedna Vlada ne komunicira sa vašim osobljem nešto tu definitivno ima i odluka nije donesena tek tako i iz hira, već sa velikim razlogom”, poručila je Vulićeva.

Američki državni sekretar Entoni Blinken naveo je na “Tviteru” da “napadi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je na autoritarnom putu predsjednika Rusije Vladimira Putina”, te da “Stejt department, kojeg zastupa ambasador Majkl Marfi, nastavlja da se zalaže za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani BiH zaslužuju”.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu