Vulić: Bošnjačke stranke jedinstvene u kreiranju islamske BiH

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je za RTRS da politički feniks, Bakir Izetbegović, koji je okupio sve Bošnjake s ciljem ispunjavanja zamisli – kreiranje islamske BiH, ponovo vlada scenom Federacije BiH.

Komentarišući zajedničku izjavu, koju su usaglasili i potpisali članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić, te lideri SDA Bakir Izetbegović, SDP-a BiH Nermin Nikšić, NIP-a Elmedin Konaković, Naše stranke Edin Forto, predsjednik NES-a Nermin Ogrešević i predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić, a u kojoj se navodi da “država BiH” i “državna imovina” ne mogu i ne smiju biti predmet bilo kakve političke trgovine, te da “državna imovina” pripada “državi BiH”, Vulićeva je izjavila da ovaj njihov stav nije ustavan, jer je imovina podijeljena Dejtonskim mirovnim sporazumom i jasno je definisano da imovina pripada entitetima.

Istakla je da je ovo potez onih koji žele islamsku BiH, a ne dejtonsku, te da nije isključeno da izmišljaju pitanje imovine u nedostatku moći da formiraju Vladu FBiH.

Poručila je da se Republika Srpska zalaže isključivo i samo za dejtonsku BiH i to onu u kojoj svi narodi imaju ista prava.

Istakla je stranke iz FBiH pokušavaju da skrenu pažnju.

– Ne mogu da formiraju Vladu FBiH i zato ovo rade – rekla je Vulićeva.

Podijeli objavu