Vulić: Nastavak realizacije scenarija dijela međunarodne zajednice i SDA

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić rekla je danas Srni da ne postoji pravda i pravično suđenje za ratne zločine u BiH i navela da je praksa oslobađanja zločinaca i praštanje njihovih zlodjela nad srpskim narodom nastavak realizacije napisanog scenarija od dijela međunarodne zajednice, SDA, američke i britanske ambasade u BiH.

Vulićeva je, komentarišući oslobađajuću presudu Samiru Bejtiću za ratni zločin nad Srbima na Kazanima, navela da je jedini cilj okriviti Srbe za sve i stvoriti islamsku BiH.

“Ako uzmemo u obzir činjenicu da su tokom tragičnog sukoba u BiH svi svjetski mediji izvještavali da samo Bošnjaci stradaju, a nije bilo tako, jasno je da je od tada cilj za sve okriviti Srbe i od BiH stvoriti islamsku BiH”, rekla je Vulićeva.

Ona je konstatovala da ne postoji pravda i pravično suđenje u BiH.

“Svim tim kvazisudijama, sudiće neko i nekad, pa makar to bili i duhovi žrtava čiji životi sudijama ne znače ništa”, rekla je Vulićeva.

Apelaciono vijeće Vrhovnog suda Federacije BiH potvrdilo je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Samir Bejtić oslobođen optužbi za ratni zločin nad Srbima na Kazanima.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu