Vulić: Šmitov lični interes da nametne zakon o državnoj imovini

Šef Kluba poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da je “njemački turista Kristijan Šmit, kako tvrde po sarajevskim sećijama, jedan od suvlasnika firme ‘Bosanskohercegovačke šume’ i njegov lični interes je da nametne zakon o državnoj imovini s ciljem otimanja šumskih gazdinstava entitetima”.

– Šmit je već dogovorio da preuzme “Bosanskohercegovačke šume” kroz privatizaciju. Strategiju mu radi dio tzv. ekspertskog tima. Svi će biti namireni kroz novac. Ono što je sporno i Sarajevu jeste zašto u FBiH niko nema hrabrosti reći ‘ne’ njemačkom turisti? Fantomska radna grupa na tajnim sastancima razgovara o šumama i tim pričama daje uvjerljivost – rekla je Vulićeva.

Ona je podsjetila da Austrijanci i Nijemci odavno jurišaju na kiseonik sa ovih područja, a istorija svjedoči o Austro-ugarskoj vladavini i njihovim apetitima na ovim prostorima.

– Ono što tada nisu mogli isjeći od šumskog asortimenta, danas bi da dovrši turista Šmit. Da je interes vječan najbolje pokazuju ove perfidne namjere OHR-a s ciljem postizanja ličnih interesa, u ovom slučaju interesa Kristijana Šmita – rekla je Vulićeva.

Ona je istakla da je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH jasno definisao šta pripada entitetima.

– OHR tumači Dejtonski sporazum na samo sebi znan način, pa od sopstvene nemoći u miru i u 21. vijeku nasilnički otimaju građanima BiH njihovo zemljište, vodu i vazduh. Nedostaje jedino da OHR nametne zakon o plaćanju poreza ili uzimanje harača na vazduh – naglasila je Vulićeva.

Ona je poručila da sva imovina koja je u Republici Srpskoj pripada Republici Srpskoj, a što se tiče FBiH – OHR i svi mogući i nemogući stranci, kojima dozvoljavaju maltretiranje, neka rade šta hoće, a kako su počeli uvešće im i apanažu na život.

Podijeli objavu