Zaharova: Ukrajinske vlasti su “grupa klovnova pod zastavom NATO-a”

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova komentarisala je na svom Telegram kanalu izjavu generalnog sekretara NATO-a Јensa Stoltenberga da je specijalna operacija Rusije u Ukrajini “napad ne samo na Ukrajinu, već i na osnovne vrijednosti i slobodne ljude širom svijeta“ rekavši da su ukrajinske vlasti klovnovi pod okriljem NATO-a.

Prema njegovom mišljenju, svijet će postati opasnije mjesto ako Rusija pobijedi.

– Vrijednosti su napadnute onda kada je sredstvima Vašingtona i Brisela u Kijevu dva puta izvršen državni prevrat. Baš tada od demokratskih vrijednosti nije ništa ostalo. A sada grupa krvavih klovnova pod okriljem NATO-a teroriše cijeli svijet“, napisala je kao odgovor Zaharova.

Zapadni političari su više puta izjavljivali da ne treba dozvoliti Rusiji da pobijedi u Ukrajini.

Stoltenberg je ranije ocijenio da “ako predsjednik Rusije Vladimir Putin pobijedi u Ukrajini to će biti poruka za njega i druge autoritarne lidere da mogu primijeniti silu kako bi dobili ono što žele”.

Takav ishod bi, po njegovom mišljenju učinio zapadne zemlje ranjivijima.

Putin je, sa svoje strane, uvjeren da je pobjeda Moskve neizbježna jer u njenoj osnovi su “jedinstvo i udruženost” ruskog naroda, hrabrost i junaštvo boraca, kao i zalaganje vojne industrije.

 

Autor: sputniknews.com

Podijeli objavu