Zvečan je vječan: Maturanti posljednji dan škole obilježili ispred bodljikave žice

Maturanti OŠ “Vuk Karadžić” iz Zvečana obilježavaju posljednji dan škole. Oni su s velikim transparentom “Zvečan je vječan” došli pred opštinu.

Na ovaj način željeli da ukažu da nemaju djetinjstvo kao njihovi vršnjaci, da ne mogu i škole kao sva ostala djeca niti da proslave maturu, jer je život u Zvečanu stao otkako su Kurtijevi specijalci i lažni gradonačelnici zauzeli nasilno ovu i ostale srpske opštine.

Maturanti koji ponosno nose srpsku trobojku i šajkače su pred bodljikavom žicom recitovali riječi “Prkosne pjesme” Dobrice Erića sa stihovima: “Kriv sam što jesam, a treba da nisam. Kriv sam odavno što stojim uspravno i gledam u nebo, umjesto u travu. Kriv sam što se drznuh protiv krivde, kriv sam što opet slavim svoju krsnu slavu!”.

Prethodno, oni su obišli i crkvu Svetog Đorđa u Zvečanu odakle su krenuli pred svoju opštinu koja se već deset dana nalazi u blokadi jer su je nasilno zauzeli Kurtijevi gradinačelnici i specijalni policajci.

Podsjetimo, Srbi sa sjevera KiM već deseti dan protestuju zbog postavljanja albanskih gradonačelnika u četiri srpske opštine.

Podijeli objavu